NETWORK MARKETING (MLM)

Το Δικτυακό Μάρκετινγκ διαφέρει σε σχέση με τον κλασικό τρόπο διάθεσης προϊόντων, γιατί εισήγαγε στην αγορά την έννοια του Έξυπνου Καταναλωτή ή αλλιώς του Συνεργάτη.

Η “γραμμή” διάθεσης του προϊόντος είναι πολύ απλούστερη:
1.    Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, δημιουργεί ένα νέο προϊόν. Το προϊόν εγκρίνεται, και περνάει σε φάση παραγωγής – είτε με πρώτες ύλες που αγοράζει η εταιρία, είτε με πρώτες ύλες που παράγει.
2.    Η Εταιρία το διαθέτει απευθείας στον Καταναλωτή. Εκείνος με τη σειρά του το προτείνει σε γνωστούς και φίλους του με σκοπό να το προωθήσει.
Κερδίζει κάτι ο Καταναλωτής;

Ναι. Κερδίζει τα χρήματα που θα είχαν διατεθεί στη Διαφημιστική Εταιρία, στους Εθνικούς Αντιπροσώπους, τους Χονδρέμπορους και τους Λιανέμπορους – ποσά που συνήθως αντιπροσωπεύουν πάνω από τη μισή αξία του προϊόντος!

Έξυπνο; Σαφώς! Διαδεδομένο; Κάθε άλλο!

Αν και υπάρχουν στην Ελλάδα Εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ (MLM) για πάνω από δέκα χρόνια, μόλις τώρα έχει αρχίσει και γίνεται αποδεκτό σαν εναλλακτικός τρόπος διάθεσης προϊόντων. Επίσης, μόλις πρόσφατα νέες και ολοκληρωμένες τεχνικές πωλήσεων έχουν αρχίσει και γίνονται διαθέσιμες. Και αυτό προσφέρει μια επαγγελματική ευκαιρία, σε όσους επιδιώξουν να ασχοληθούν με αυτό τώρα!

Κλασικό Εμπόριο

•    Εταιρία
•    Διαφήμιση
•    Εθνικός Αντιπρόσωπος
•    Χονδρέμπορος
•    Λιανέμπορος
•    Καταναλωτής

Δικτυακό Μάρκετινγκ

•    Εταιρία
•    ΕΣΕΙΣ
•    Καταναλωτής

9+1 Πλεονεκτήματα του Δικτυακού Μάρκετινγκ – Δημιουργείτε την ΔΙΚΗ ΣΑΣ επιχείρηση

Αυτό είναι το Νο1 πλεονέκτημα του Δικτυακού Μάρκετινγκ με διαφορά και για αυτό το βάζουμε πρώτο. Το Δίκτυο που φτιάχνετε είναι δικό σας. Πολλές εταιρίες το θεωρούν περιουσιακό σας στοιχείο και για αυτό:
•    Σας επιτρέπουν να το μεταβιβάσετε
•    Δεν το χάνετε
•    Δεν απαιτούν ελάχιστη παραγωγή ή ετήσια συνδρομή για να το διατηρήσετε (παρά μόνο για να δικαιούστε την είσπραξη των bonus)

1. Είστε αφεντικό του εαυτού σας.
Είστε Ανεξάρτητος Συνεργάτης της εταιρίας της επιλογής σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ωράρια, στόχοι, προϊστάμενοι και αφεντικά. Δεν σας επιβάλλονται τρόποι εργασίας, ούτε συγκεκριμένοι συνεργάτες. Μπορείτε να έχετε ως κύρια εργασία σας τις δραστηριότητες σας σε μια εταιρία Δικτυακού Μάρκετινγκ ή ταυτόχρονα να έχετε και μια άλλη εργασία. Με λίγα λόγια, αποκτάτε την ελευθερία ενός ανεξάρτητου επαγγελματία.

2. Δεν έχετε τις υποχρεώσεις ενός ανεξάρτητου επαγγελματία.
Ένας ανεξάρτητος επαγγελματίας μεταξύ άλλων πρέπει: να έχει γραφείο για τις δραστηριότητές του, να διατηρεί βιβλία για την εφορία τα οποία χρειάζονται λογιστική επιμέλεια, να είναι εξαρχής γραμμένος σε ασφαλιστικό φορέα (ΤΕΒΕ), να φροντίζει για πάγια έξοδα γραφείου όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ, να φροντίζει για διαφήμιση και προωθητικές ενέργειες και η λίστα συνεχίζει. Ο ανεξάρτητος συνεργάτης μιας εταιρίας Δικτυακού Μάρκετινγκ, στην αρχή το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφεί στην εταιρία! Αν τα εσοδήματα ξεπεράσουν ένα ποσό, ακολουθούνται απλές ενέργειες για έναρξη επαγγέλματος στην εφορία, ώστε να δικαιολογείται η πηγή των εισοδημάτων.

3. Δεν απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά για έναρξη της δραστηριότητας.
Συνήθως τα ποσά που απαιτούνται για να γίνει κάποιος Ανεξάρτητος Συνεργάτης Εταιρίας Δικτυακού Μάρκετινγκ και να παραλάβει τα πρώτα διαφημιστικά έντυπα και υλικά, είναι της τάξης των λίγων ευρώ. Υπάρχουν εταιρίες που χρεώνουν εγγραφή ή εταιρίες που ζητάνε κάποια μικρή πρώτη παραγγελία. Το κόστος σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστο σε σχέση με τα έξοδα που απαιτούνται για να ξεκινήσει κάποιος την δική του επιχείρηση.

4. Υπάρχει μεγάλη ροή πληροφοριών από τους εμπειρότερους στους πιο άπειρους.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν βιώσει την εμπειρία του να βρεθούν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι παλαιότεροι αντιμετωπίζουν έως και εχθρικά τους νεότερους – με τον φόβο πως οι πιθανώς καλύτερες επιδόσεις τους θα τους δημιουργήσουν πρόβλημα.
Η δομή του Δικτυακού Μάρκετινγκ, όχι απλά αποθαρρύνει, αλλά αποκλείει τέτοια συμπεριφορά. Οι υψηλές αποδόσεις των νεότερων μελών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την οικονομική ευημερία της εταιρίας, και συνεπώς και των παλαιότερων μελών.

5. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις έναρξης.
Στις εταιρίες του Δικτυακού Μάρκετινγκ δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής – εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας, ηλικίας ή οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση. Είναι ανοιχτές προς όλους όσους θέλουν να εργαστούν ώστε να επιτύχουν το εισόδημα που επιθυμούν.

6. Υπάρχουν ευκαιρίες για εκπαίδευση.
Οι εταιρίες Δικτυακού Μάρκετινγκ, οργανώνουν σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση σεμινάρια εκπαίδευσης για τα προϊόντα που προωθούν και για αποτελεσματικές μεθόδους δημιουργίας δικτύου και πωλήσεων.

7. Δίνει ευκαιρίες για επαφή με πολλά άτομα.
Το Δικτυακό Μάρκετινγκ δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε και να έρχεται σε επαφή με πολλά άτομα. Μπορείτε να γνωρίσετε νέους συνεργάτες, νέους πελάτες, νέα άτομα με τα οποία μπορείτε να δουλέψετε για να χτίσετε το δίκτυό σας.

8. Τα προϊόντα συνοδεύονται συνήθως από εγγύηση επιστροφής χρημάτων και παραδίδονται κατ’ οίκον.
Οι περισσότερες εταιρίες σας δίνουν τη δυνατότητα να επιστρέψετε το προϊόν από το οποίο δεν μείνατε ικανοποιημένοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να σας επιστραφεί το σύνολο της αξίας του προϊόντος, χωρίς αιτιολόγηση. Επιπλέον τα προϊόντα παραγγέλνονται τηλεφωνικά ή μέσω Internet και παραδίδονται κατ’ οίκον.

9. Το Internet αποτελεί σημαντικό εργαλείο επέκτασης του δικτύου πωλήσεων.
Μέσω του Internet είναι δυνατόν να βρεθούν και να εκπαιδευτούν άτομα ώστε να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση.