Μετά από αυτό δεν θα ξανακάνεις μανικιούρ με τζελ!

Πρέπει να το διαβάσεις! Μετά από αυτό δεν θα ξανακάνεις μανικιούρ με τζελ!

e450e508Ανάρπαστο έχει γίνει το μανικιούρ με τζελ αλλά και το ημιμόνιμο –όπως λέγεται- μανικιούρ καθώς είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος να έχετε όμορφα γυαλιστερά και περιποιημένα νύχια για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Γνωρίζατε όμως πως οι τρόποι αυτοί μανικιούρ αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος ενώ παράλληλα καταστρέφουν τα νύχια;

Όπως λένε οι δερματολόγοι, ο κίνδυνος για την υγεία μας είναι μεγάλος επειδή χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα «φουρνάκια» τα οποία με υπεριώδες φως «ψήνουν» τα νύχια.

Σύμφωνα με τον γιατρό Chris Adigun από το University School of Medicine της Νέας Υόρκης, οι λάμπες UV, καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος όπως ακριβώς κάνει το σολάριουμ.

Οι γυναίκες που κάνουν μανικιούρ βάζοντας τα χέρια τους σε «φουρνάκια» θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν αντηλιακή κρέμα συμβουλεύει ο Chris Adigun ο οποίος μάλιστα αποκαλύπτει πως τα «φουρνάκια» δεν ρυθμίζονται, συνεπώς οι γυναίκες δεν μπορούν ξέρουν πόση ακτινοβολία δέχονται από αυτά. Και αυτό τα καθιστά άκρως επικίνδυνα προειδοποιεί.

Και για να καταλάβετε την σοβαρότητα του θέματος σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2009, δύο γυναίκες μέσης ηλικίας ανέπτυξαν όγκους στα χέρια τους καθώς έκαναν μανικιούρ με λάμπες UV. Μάλιστα καμία από τις δύο δεν είχε ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, ενώ πρόσεχαν να μην κάθονται πολύ στον ήλιο. Επίσης σύμφωνα με τον γιατρό, τα νύχια με αυτού του είδους το μανικιούρ, γίνονται αδύναμα και ξεφλουδίζουν.

«Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι το χρώμα είναι λαμπερό και κρατά για μέρες… γιατί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει κάτω από αυτό»!

Πηγή: Youweekly.gr

Τα προϊόντα Make Up της FM GROUP βασίζονται σε φυτικές πρώτες ύλες, ΔΕΝ περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και φίλτρα UV για προστασία από την ακτινοβολία του Ήλιου.